Azteb

تشخیص بالا بودن فشار سی پپ و راهکارهای موجود

نویسنده aztebadmin 2021-04-14 19:19:32 0 نظر آموزش,

 

تشخیص بالا بودن فشار سی پپ و راهکارهای موجود
یکی از کلیدیترین مواردی که به شما درخو گرفتن با دستگاه سی پپ کمک میکند، یافتن فشار مناسب برای شرایط به خصوص شماست. این مسئله همیشه آسان نیست، به خصوص در شرایطی که دستگاه سی پپ نیازمند تنظیماتی با یک فشار دقیق است. عاوه بر سی پپ، میتوان از دستگاهی به نام ای پپ (APAP) استفاده کرد که در واقع نوعی سی پپ است. این دستگاه روی یک فشار مشخص تنظیم میشود و سپس میتواند با استفاده از یک الگوریتم مخصوص، فشار هوا را منطبق بر نیاز تنفسی لحظه ای بیمار تغییر دهد. تنظیم این دستگاه آسان تر از سی پپ است و الگوریتم آن بنا بر مواردی مانند نرخ تنفس بیمار عمل میکند.
در برخی موارد تنظیم فشار دستگاه سی پپ ممکن است زمان بر باشد اما با ایجاد تغییرات مناسب میتوان فشار مناسب شرایط را تشخیص داد. لازم به ذکر است فشار اشتباه یا درست در این تنظیمات وجود ندارد و فشار درست در واقع فشاری است که بیماری شما را درمان کرده و خوابی راحت را برایتان به ارمغان میآورد. از این رو میبایست فشار مناسب هر شخص متناسب با بیماری و شرایطش انتخاب شود. فشار مناسب بدین معناست که روند درمان در مسیر درست خود قرار دارد و علاوه بر تضمین ایمنی و راحتی بیمار، از بروز عوارض جانبی جلوگیری میکند. لازم به ذکر است، این دستگاه حتما باید با تجویز پزشک یا متخصص استفاده شود و تنظیم فشار زیر نظر متخصصین صورت بپذیرد.
 
 

 

فشار میانگین دستگاه سی پپ برای درمان آپنهی خواب چقدر است؟
در ابتدای شروع بای پپ درمانی، روندی به نام تیتراسیون توسط متخصص انجام میگیرد که به موجب آن فشار متناسب با نیاز شما مشخص میشود. در این روند، فشارهای متفاوت سی پپ روی بیمار امتحان میشوند تا سطح درمانی مناسب برای او تشخیص داده شود. به طور میانگین یک دستگاه سی پپ میتواند به طور خودکار بین 4 تا 20 سانتی متر آب (cmH2O) متغیر باشد. از این واحد برای اندازهگیری فشار در دستگاه سی پپ و فشار آب در دستگاه بر حسب سانتی متر استفاده میشود. در واقع هر یک سانتی متر آب، به معنای میزان فشار هوای مازاد مورد نیاز برای بالا آوردن یک ستون آب به اندازهی یک سانتی متر است. این بدین معناست که زمانی که دستگاه روی ده سانتی متر آب تنظیم میشود، مانند نوشیدن آب توسط یک نی ده سانتی متری است. رایج ترین فشاری که برای دستگاه سی پپ تنظیم میشود، در واقع ده سانتی متر آب است و فشار میانگین برای درمان آپنهی انسدادی خواب بین 6 تا 15 سانتی متر آب متغیر است. لازم به ذکر است، در برخی موارد مکن است بیمار نیازمند فشار بالاتر یا پایین تری در محدودهی 4 تا 20 سانتی متر آب باشد.
افرادی که مبتلا به آپنهی مرکزی خوابند ممکن است حتی نیازمند فشاری کمتر از 4 سانتی متر آب باشند. در صورتی که برای شما دستگاه سی پپ تجویز شده است، احتمالا برای تنظیمات بازدم نیازمند فشاری بیشتر از 20 سانتی متر آب هستید. در صورتی که هنگام استفاده از این دستگاه، تنفس و به خصوص بازدم برای شما سخت است، این مسئله را با پزشک خود یا فروشندهی دستگاه در میان بگذارید تا در صورت لزوم به جای سی پپ از بای پپ استفاده کنید، زیرا فشار دم و بازدم در دستگاه بای پپ متفاوت است. بیشترین میزان فشار در دستگاه سی پپ بستگی به مدل آن دارد، با این حال در بیشتر موارد فشار آن تا 20 سانتی متر است.
 
 
 
چگونه تشخیص بدهیم تنظیمات دستگاه سی پپ ما نیازمند تغییر است؟
دستگاه سی پپ میبایست هر چند وقت یک بار بررسی شود. در صورتی که تا مدتها پس از شروع سی پپ درمانی احساس راحتی نمیکنید، هنوز پس از بیدار شدن از خواب احساس خستگی میکنید، کیفیت خوابتان خوب نیست و به طور کل دچار علائمی از این دست میشوید، ممکن است لازم باشد تنظیمات دستگاه سی پپ خود را تغییر دهید. در واقع در صورتی که فشار دستگاه به درستی تنظیم نشده باشد، مانند این است که اصلا تحت سی پپ درمانی قرار ندارید. فشار نامناسب دستگاه موجب میشود، هنوز مشکلاتی که پیش از سی پپ درمانی داشتید را تجربه کنید که شامل سختی در تنفس هنگام خواب و صدای بلند خروپف میباشند. لازم به ذکر است صدای بلند خروپف گاهی در اثر نشتی ماسک است و همیشه نشاندهندهی فشار نامناسب سی پپ نیست.
 
 
 
یکی دیگر از علائم مربوط به فشار نامناسب، بیدار شدن در اثر فشار دستگاه است. این مسئله میتواند نشاندهندهی نیاز به تغییر فشار در تنظیمات دستگاه باشد. با این حال این بیدار شدن همیشه نشان دهندهی فشار نامناسب نیست. در اوایل سی پپ درمانی بیمارانی که در حال انطباق با شرایط جدید هستند نیز ممکن است در ابتدا شبها به دلیل شرایط جدید از خواب بیدار شوند. برخی از افرادی که به تازگی سی پپ درمانی را آغاز کردهاند، گزارش میدهند صبح بدون ماسک از خواب بیدار میشوند؛ بدون آن که به خاطر بیاورند در طول شب آن را برداشته باشند. در صورتی که این مورد بیش از چند بار برای شما اتفاق بیفتد، بدین معنی است که میبایست ماسک خود را عوض کرده یا فشار دستگاه را اندکی تغییر بدهید.
 
 
 
همچنین ممکن است برای مدت طولانی دستگاه شما روی یک فشار خاص تنظیم شده باشد و موثر عمل کند، اما پس از گذشت زمان منجر به بیدار شدن شما از خواب میشود. این بدین معنی است که احتمالا شرایط بدنی شما تغییر کرده و لازم است فشار دستگاه متناسب با شرایط جدید شما تنظیم شود. با این حال اگر به تازگی این درمان را شروع کردهاید و فشار دستگاه در طول خواب شما را بیدار میکند، به آن چند روز فرصت داده تا بدنتان به شرایط جدید عادت کند. اگر با گذشت چند روز هنوز بدنتان به فشار دستگاه واکنش نشان میداد، میبایست فشار دستگاه تغییر داده شود. به طور کل در طول درمان به احساستان در طول استفاده از دستگاه و هنگام بیداری در طول روز توجه کنید تا مطمئن شوید فشار دستگاه برای شما مناسب است.
عوارض جانبی فشار بسیار زیاد در دستگاه سی پپ چیست؟
فشار مناسب در دستگاه سی پپ فشاری است که به طور ایمن راه هوایی بیمار را در طول شب باز نگاه میدارد. با این حال میبایست در نظر داشت، این فشار بیش از حد زیاد نباشد، زیرا منجر به بروز برخی عوارض جانبی مانند موارد زیر میشود:
  • نشتی هوا از ماسک به طور قابل توجه
  • خشکی دهان و گلو حتی با وجود استفاده از مرطوب کننده
  • هواخواری یا آئروفاژی (aerophagia)، که به موجب آن بیمار، مقدار زیادی از هوا را بلعیده و وارد معدهی خود میکند. این عمل در نهایت باعث ایجاد علائم ناراحتی در دستگاه گوارش می شود که شامل اتساع شکم، نفخ شکم، درد شکم و باد گلو میشود.
  • بالا بودن شاخص آپنه-هیپوپنه (AHI)، بیش از 5 بار در ساعت
  • احساس خستگی در طول روز 
علاوه بر این، برخی متخصصین بر این باورند، که تنظیم دستگاه سی پپ روی فشار بالا، خود میتواند منجر به آپنهی خواب مرکزی شود. برخلاف آپنهی انسدادی که بر اثر انسداد در راه هوایی بیمار ایجاد میشود، آپنهی مرکزی در اثر عدم ارسال سیگنالهای تنفسی توسط مغز به وجود میآید.
چگونه تنظیمات دستگاه سی پپ خود را تنظیم کنم؟
تنظیم دستگاه، توسط افراد غیر متخصص توصیه نمیشود. در صورتی که با میزان فشار دستگاه مشکل دارید و احساس ناراحتی میکنید، از پزشک یا فروشندهی دستگاه کمک بخواهید. این افراد با انجام یک تیتراسیون جدید فشار مناسب برای بدن شما را تشخیص داده و آن را برایتان تنظیم میکنند. یک روش دیگر تغییر دستگاه سی پپ به دستگاه ای پپ است. این دستگاه در طول دورهی درمان فشار متناسب با نیاز بیمار را به طور خودکار تنظیم کرده و احتمال فشار زیاد دستگاه برای شرایط بیمار را تا حد زیادی کاهش میدهند. علاوه بر این، برخی از دستگاههای سی پپ در تنظیمات خود گزینهای به نام کاهش فشار بازدم یا EPR دارند، که به تنفس راحتتر بیمار کمک بسیاری میکند.
بهترین انواع ماسک سی پپ برای فشارهای بالا چه ماسکهایی هستند؟
انتخاب ماسک برای دستگاههای کمک تنفسی کار آسانی نیست و برای هر شخص متفاوت است. ماسکی که مناسبترین انتخاب برای یک شخص است، میتواند گزینهی نامناسبی برای فرد دیگری باشد. این مسئله میتواند وابسته به نوع بیماری، صورت بیمار، داشتن ریش، نحوهی خوابیدن بیمار و عوامل بسیار دیگری باشد. عموما افرادی که نیازمند فشارهای بالاتر هستند، بهتر است از ماسکهای تمام صورت استفاده کنند که با نام ماسک دهان و بینی نیز شناخته میشوند. همان قدر که نوع بیماری در انتخاب نوع ماسک، اثرگذار است، تغییرات طبیعی نیز میتوانند در این انتخاب تاثیر بگذارند. برخی از این موارد شامل بالا رفتن سن، افزایش یا کاهش وزن و دیگر مواردی میشوند که به موجب آنها فیزیولوژی بدن انسان تغییر پیدا میکند. انسان با ورود به مراحل متفاوت زندگی ممکن است نیازمند استفاده از ماسکهای گوناگون باشد، از این رو میبایست همواره حالات خود را به خوبی در نظر بگیریم تا در صورت بروز هر گونه تغییر یا احساس ناراحتی، آن را با متخصصین در میان گذاشته و فشار متناسب با شرایطمان را دریافت کنیم.
 
بیشتربدانید:
 
برچسب ها: سی پپ

افزودن نظر